Verenigde Staten 1994. Komedie van Dennis Dugan. Met o.a. Ed Begley jr, Scott Weinger, Sarah Lassez, Natasha Gregson Wagner en James Cromwell.

VPRO Cinema

Dit is een remake van de uit 1959 daterende Disney-film SHAGGY DOG. Scenarioschrijver Tim Doyle heeft het verhaal naar het heden vertaald, zonder afbreuk te doen aan de stijl en subtiliteit van het origineel. Het resultaat zal kinderen onder de tien, maar ook niet ouder dan dat, aantrekken. Een verlegen tiener (Weinger) ontdekt in het wonderlijke museum van zijn vader een magische ring. Hij kan zich daarmee veranderen in een pratende herdershond. Bij zo`n transformatie komt hij op het spoor van een buurman (Cromwell) die een diamantroof beraamt met behulp van precies zo'n zelfde herdershond. De rest is even voorspelbaar als het alfabet. Dugans regie is saai en ongeïnspireerd, maar Begley Jr. en Lawrence zetten twee grappige personages neer. De herdershond steelt de show.

credits

Regie:
Dennis Dugan
Cast:
Ed Begley jr, Scott Weinger, Sarah Lassez, Natasha Gregson Wagner, James Cromwell, Jordan Blake Warkol, Sharon Lawrence, Jeremy Sisto, Jon Polito, Bobby Slayton, David Pasquesi, Rich Ducommun
Scenario:
Tim Doyle
Camera:
Russ T. Alsobrook
Montage:
Jeff Gourson
Jaar:
1994
Alt. titels:
Shaggy Dog, The
Genres:
Komedie, Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Jeugdfilm, Fantasy, Disney-film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Shaggy Dog (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken