Tsjechoslowakije/Frankrijk 1994. Drama van Robert Mazoyer. Met o.a. Nicole Garcia, Brigitte Roüan, Agathe De La Fontaine, Guillaume Canet en Annie Girardot.

VPRO Cinema

Jeanne (Garcia) is een ge[KA3]emancipeerde vrouw. Overdag is ze hartchirurg. `s Nachts neemt ze mannen in haar armen - zonder liefde, zonder emotie. Ze neemt en geeft niets terug, vrij en ongebonden als ze is. Op een dag heeft ze echter oogcontact met een adolescent in het ziekenhuis. De jongen, Mathieu (Canet), wordt smoorverliefd op haar. Jeanne wordt overvallen door panische angst. Ze is zo bang om hem te beledigen, dat ze kwetsbaar wordt, maar het is al te laat. Het portret van een onafhankelijke vrouw die weigert zich te binden. Uitstekend gespeeld door Garcia, lijdt de film echter onder een oppervlakkig scenario van Odile Barski gebaseerd op de roman van Nicole Avril. Michael Epp stond achter de camera.

credits

Regie:
Robert Mazoyer
Cast:
Nicole Garcia, Brigitte Roüan, Agathe De La Fontaine, Guillaume Canet, Annie Girardot, Gérard Laureau, Jana Gýrová, Karel Urbánek, Aloïs Švehlik, Jan Kanyza, Rostislav Čtvrtlik
Camera:
Michael Epp
Muziek:
Jacques Loussier
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Tsjechoslowakije, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Jeanne (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken