Canada 1988. Actiefilm van Roger Cardinal. Met o.a. Elias Koteas, Kerrie Keane, Al Waxman, Daniel Pilon en Michael Sarrain.

VPRO Cinema

Het neerschieten van een jongen door een schietgrage smeris brengt de jonge reporter Koteas op het spoor van verdachte sterfgevallen in een plaatselijke gevangenis. Door zijn eigen pijnlijke herinneringen aan die gevangenis, wordt zijn onderzoek een persoonlijke kruistocht tegen het corrupte en onmenselijke systeem, dat heel wat jonge gedetineerden tot wanhoopsdaden brengt. Zijn gevecht tegen de autoriteiten lijkt vergeefs. Wanneer de politie weer een ontsnapte gevangene neerschiet, is voor de journalist de maat vol. Gebaseerd op Victor Malareks bestseller Hey, Malarek!, het autobiografische verhaal van de hoofdredacteur van de krant Globe & Mail in Toronto, die begon als straatschoffie maar zich vanuit een gewelddadige criminele achtergrond wist op te werken naar de journalistieke top. Cardinal maakte van het boek een spannende en vaak aangrijpende film.

credits

Regie:
Roger Cardinal
Cast:
Elias Koteas, Kerrie Keane, Al Waxman, Daniel Pilon, Michael Sarrain, Kahlil Karn, Vittorio Rossi, Clair Rodger, Brian Dooley
Muziek:
Alexandre Stanke
Jaar:
1988
Genres:
Actiefilm, Thriller
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

Malarek (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken