België/Frankrijk 1994. Misdaad van Jacques Bourton. Met o.a. Jacques Perrin, Elisabeth Bourgine, Béatrice Agenin, Lionel Bourguet en Christian Crahay.

VPRO Cinema

Perrin is in Brugge voor de restauratie van een schilderij. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om Agenin op te zoeken, een vriendin die een recital geeft in het casino van Knokke. Op een feestje in haar villa leert Perrin Agenins vrienden kennen: haar cynische impresario, haar pianist Depauw, die verliefd op haar is, de mooie Bourgine, en Bourguet, Agenins invalide zoon. Onder de gasten heerst een gespannen sfeer, die nog grimmiger wordt wanneer Agenin aankondigt dat zij wil stoppen met zingen. Het is duidelijk dat sommigen nog wat rekeningen te vereffenen hebben met anderen... Naar de roman van Stanislas-André Steeman, een sfeervolle politiefilm, helemaal in België opgenomen. Calros Saboga bewerkte het tot scenario.

credits

Regie:
Jacques Bourton
Cast:
Jacques Perrin, Elisabeth Bourgine, Béatrice Agenin, Lionel Bourguet, Christian Crahay, Roland Depauw, Catherine Aymerie, Serge-Henri Valcke, Hilde Van Mieghem, Gil Lagay, Isabelle Wery
Schrijver:
Stanislas-André Steeman
Jaar:
1994
Alt. titels:
Trajet de la foudre, Le
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier, Televisiefilm
Landen:
België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le trajet de la foudre (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken