Il giudice ragazzino

1994, Alessandro Di Robilant, 96 minuten

Italiƫ 1994. Thriller van Alessandro Di Robilant. Met o.a. Giulio Scarpati, Leopoldo Trieste, Regina Bianchi, Sabrina Ferilli en Paolo De Vita.

VPRO Cinema

Deze film is naar een waar gebeurd voorval, waarbij in 1990 een jonge, onverschrokken, idealistische onderzoeksrechter in een kleine stad op Sicili[KA3]e uiteindelijk in zijn ongelijke strijd tegen het onrecht en politieke corruptie werd neergemaaid door twee mafia killers. Temidden van de oogverblindende landschapsfotografie van David Scott geeft Scarpati een prachtige rol weg als de rechter met het jongensachtige uiterlijk die met een fataal risiko en zelfopoffering een einde probeert te maken aan de misdaad in een soms bange, maar meestal door en door verrotte, onverschillige wereld. Ugo Pirro, Andrea Purgatori en regisseur Di Robilant baseerden hun scenario vrijelijk op het boek van Nando Dalla Chiesa, die het boek over haar vader de vermaarde (en vermoorde) mafiabestrijder schreef.

credits

Regie:
Alessandro Di Robilant
Cast:
Giulio Scarpati, Leopoldo Trieste, Regina Bianchi, Sabrina Ferilli, Paolo De Vita, Renato Carpentieri, Roberto Nobile, Ninni Bruscetta, Turi Scalia, Salvatore Puntillo, Pippo Pattavina, Marcello Perrachio
Scenario:
Alessandro Di Robilant
Muziek:
Franco Piersanti
Jaar:
1994
Alt. titels:
Giudice ragazzino, Il
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Italiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Il giudice ragazzino (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer