Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van John Irvin. Met o.a. Anne Kent, Mia Farrow, John Kavanagh, Joan Plowright en Rynagh O'Grady.

VPRO Cinema

'Een vrouw is geboren voor het weduweschap, 't is haar roeping. Een vrouw is pas compleet wanneer haar man onder de zoden ligt.' De immer benevelde tandarts (Jim Broadbent) in het Ierse Widows' Peak kan het weten. Hij woont naast de heuvel waar alleen weduwen wonen. Een oude matriarch heeft dat in het verleden beslist. Op haar heuvel wordt niet verpacht aan 'mannen, minderjarigen, getrouwde vrouwen of ongetrouwde vrouwen'. Alleen weduwen zijn welkom. Mrs. DC (Joan Plowright) zwaait er nu de scepter en zij is aanvankelijk zeer ingenomen met de komst van Edwina (Natasha Richardson). Maar Edwina roert al snel in de duistere geheimen van de gemeenschap. Geheimen die steeds uitkomen bij vreemde eend in de bijt Miss O'Hare (Mia Farrow). Een koddig plot en enthousiast spel van bijrollers Jim Broadbent en Adrian Dunbar - als respectievelijk potente tandarts en slaafse zoon - complementeren de kleurrijke vertolkingen van de dames.

credits

Regie:
John Irvin
Cast:
Anne Kent, Mia Farrow, John Kavanagh, Joan Plowright, Rynagh O'Grady, Natasha Richardson, Gerard McSorley, Adrian Dunbar, Jim Broadbent, Britta Smith
Scenario:
Hugh Leonard
Productie:
Jo Manuel
Camera:
Ashley Rowe
Muziek:
Carl Davis
Geluid:
John Hayward, Peter Lindsay
Montage:
Peter Tanner
Jaar:
1994
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Widows' Peak (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken