Commissaire Moulin: Le récidiviste

1994, Yves Rénier, 125 minuten

Frankrijk 1994. Misdaad van Yves Rénier. Met o.a. Yves Rénier, Serge Abatucci, Natacha Amal, Dominique Cuny en Nanou Garcia.

VPRO Cinema

Wanneer een acht-jarig meisje verdwijnt, stelt commissaris Moulin (R[KA1]enier, die ook de regie voor zijn rekening nam) een onderzoek in naar het verleden van een man met wie Garcia, de moeder van het meisje, recentelijk een kortstondige verhouding had. Deze man blijkt een seriemoordenaar. In de gevangenis wordt hij neergestoken door een medegevangene. Na de eerste uitzending op de Franse televisie (14 november 1994) ontstond in Frankrijk enorme heibel. Men beschuldigde acteur-scenarioschrijver- regisseur Rénier ervan een reality-show te hebben opgevoerd. Jocelyne Volkaert, de moeder van een acht-jarig meisje dat in september 1993 in de buurt van Perpignan werd verkracht en vermoord, beweerde dat voor de film op schandalige wijze inspiratie was geput uit het drama van haar leven. Zij stapte naar de rechter, en Rénier werd in eerste instantie veroordeeld tot het betalen van 150.000 gulden schadevergoeding aan mevrouw Volkaert.

credits

Regie:
Yves Rénier
Cast:
Yves Rénier, Serge Abatucci, Natacha Amal, Dominique Cuny, Nanou Garcia, Dorothée Jemma, Jean-Pierre Kalfon, L. Boulanger
Jaar:
1994
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer