Modigliani

1989, Franco Brogi Taviani, 96 minuten

Frankrijk/Italië 1989. Biografie van Franco Brogi Taviani. Met o.a. Richard Berry, Elide Melli, Bétarice Hastings, Laurent Grévill en Jessica Forde.

VPRO Cinema

Frans-Italiaanse biografie over het leven van de schilder Amadeo Modigliani (1884-1920), die stamde uit een joodse familie uit Livorno. Als twintig-jarige trok Modigliani (gespeeld door Berry) naar Parijs, waar hij de schilders Utrillo (Mincer) en Picasso (Brandon) ontmoette. Modi`s bestaan als schilder- beeldhouwer was armoedig, en hij had een voorliefde voor drugs en alcohol. Jeanne H[KA1]ebuterne (Melli) voegde zich bij hem en deelde zijn leven. De zieke kunstenaar bleef echter ongelukkig, want hij moest het beeldhouwen opgeven. De tentoonstelling van zijn grote naakten werd een mislukking. WO I dwong hem Parijs te verlaten. Hij trok naar de Côte d'Azur, maar ook daar vond hij geen rust. Stijlvol in beeld gebracht door de broer van het veel bekendere regisseursduo Paolo en Vittorio Taviani. Berry, met zijn getormenteerde uiterlijk, is een geloofwaardige Modigliani. Ook bekend als MODI.

credits

Regie:
Franco Brogi Taviani
Cast:
Richard Berry, Elide Melli, Bétarice Hastings, Laurent Grévill, Jessica Forde, David Brandon, Aleksander Mincer, Feodor Chaliapin jr
Camera:
Franco Brogi Taviani
Muziek:
Stefano Torossi
Jaar:
1989
Alt. titels:
Modi
Genres:
Biografie
Landen:
Frankrijk, Italië


op televisie
0 uitzendingen

Modigliani (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer