Hatta ishaar akhar

1993, Rashid Masharawi, 85 minuten

Duitsland/Nederland/Israël 1993. Drama van Rashid Masharawi. Met o.a. Salim Daw, Naïla Zayaad, Mahmoud Qadah, Younis Younis en Assem Zoabi.

VPRO Cinema

Gaza 1993. Luidsprekers kondigen in een Palestijns vluchtelingenkamp aan dat de avondklok is ingesteld. Deuren slaan dicht, en binnen enkele seconden zijn de straten, die even tevoren nog bruisten van het leven, uitgestorven, op de patrouillerende soldaten na, die moeten toezien op de strikte naleving van het bevel. De bewoners van het kamp kunnen alleen maar wachten op het sein dat ze weer naar buiten mogen. De film volgt een dag uit het leven van een Palestijns gezin, in deze stressvolle tijd waarin er elk moment van alles kan gebeuren. De film beschuldigt niet maar wil tonen hoe mensen leven onder onmenselijke omstandigheden. Masharawi baseerde zijn scenario op persoonlijke ervaringen tijdens een 45 dagen durend uitgaansverbod. Het werd de eerste Palestijnse film die ooit in Israel is gedraaid. Niet helemaal geslaagd, wel vernieuwend en interessant. In beeld gebracht door Klaus Juliusburger. Bekroond met de Gouden Piramide op het Festival van Cairo in 1993. Gedraaid in Widescreen.

credits

Regie:
Rashid Masharawi
Cast:
Salim Daw, Naïla Zayaad, Mahmoud Qadah, Younis Younis, Assem Zoabi, Areen Omari, Lotof Nweser, Salwa Nagara Haddad, Rana Saadi, Soyheila Abu-Assad, Roula Michaël, Marwa Daw
Camera:
Klaus Juliusburger
Muziek:
Said Mouraad-Sabreen
Jaar:
1993
Alt. titels:
Ausgangssperre, Curfew
Genres:
Drama
Landen:
Duitsland, Nederland, Israël


op televisie
0 uitzendingen

Hatta ishaar akhar (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer