Verenigde Staten 1993. Western van Jerry Jameson. Met o.a. James Arness, James Brolin, Amy Stock-Poynton, Christopher Bradley en Patrick Dollaghan.

VPRO Cinema

Tv-film in het kader van de come-back van de vermaarde serie, die tussen 1955 en 1975 heel wat kijkers aan de buis kluisterde. US Marshall b.d. Dillon (Arness) speurt naar een dubbelganger die op lafhartige wijze het kantoortje van een naburige mijn overviel en de eigenaar neerschoot als een dolle hond, juist op het moment dat deze ex-dienaar der wet de trouwerij van zijn dochter aan het voorbereiden was. Aanvankelijk werd Arness verdacht van de moord en werd hij zelfs gearresteerd door een hulp-sheriff. De prent bevat goed spel en heeft een passende intrige, waardoor het een (vol)waardige aflevering van de serie is geworden. McGraw heeft een rolletje als bekeerde prostituée die een tradingspost drijft. Het degelijke scenario is van Bill Stratton en het camerawerk is van Ross A. Maehl.

credits

Regie:
Jerry Jameson
Cast:
James Arness, James Brolin, Amy Stock-Poynton, Christopher Bradley, Patrick Dollaghan, Don McManus, Marco Sanchez, Ali McGraw, Tim Choate, Michael Greene, Stewart Moss, Jim Beaver, Sharon Mahoney, Richard Dano, Ed Adams, J.D. Garfield, Victor Izay, Doug Katenay, Fred Lopez
Scenario:
Bill Stratton
Muziek:
Artie Kane
Jaar:
1993
Alt. titels:
Gunsmoke IV: The Long Ride, Long Ride, The, Lange Ritt, Der, Longue chévauchée, La
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Gunsmoke: The Long Ride (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken