Nieuw-Zeeland/Australiƫ 1993. Familiefilm van Megan Simpson Huberman. Met o.a. Lauren Jackson, Chris Haywood, Josh Picker, Catherine Godbold en Elizabeth Hawthorne.

VPRO Cinema

De debuutfilm van Simpson over aankomend zwemtalent Jackson, die traint om geselecteerd te worden voor het olympische team van Nieuw Zeeland om uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen in Rome (1960), is aardig maar niet goed genoeg om hoog te scoren. Jackson speelt Alex, een wat wispelturig wicht dat niet al haar beschikbare tijd wijdt aan de training, maar ook aan balletlessen, hockey, repeteert voor een toneeluitvoering van de school, haar vriendje en Italiaanse les (!). Het wordt even spannend als ze zich [KA1]echt moet inspannen om te kwalificeren in een race met rivale Godbold, maar dat is door de regie onvoldoende uitgebuit. Scenario van Ken Catran, naar het (meisjes)boek van Tessa Duder. Het camerawerk is Donald Duncan. Er komt wellicht een vervolg, dat in Rome speelt.

credits

Regie:
Megan Simpson Huberman
Cast:
Lauren Jackson, Chris Haywood, Josh Picker, Catherine Godbold, Elizabeth Hawthorne, Bruce Phillips, May Lloyd, Patrick Smith, Grant Tilly, Greg Johnson, Alison Bruce
Scenario:
Ken Catran
Productie:
Tom Parkinson, Phil Gerlach
Camera:
Donald Duncan
Muziek:
Todd Hunter, Johanna Pigott
Montage:
Thomas Kavanagh
Jaar:
1993
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Familiefilm
Landen:
Nieuw-Zeeland, Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Alex (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken