Pour Sacha

1991, Alexandre Arcady, 117 minuten

Frankrijk 1991. Romantiek van Alexandre Arcady. Met o.a. Sophie Marceau, Richard Berry, Frédéderic Quiring, Gérard Darman en Emmanuelle Riva.

VPRO Cinema

De mooie Laura (Marceau) is van Parijs vertrokken en leeft nu in een kibboets in Isra[KA3]el. Haar vriend is Sacha (Berry), die voor Marceau zijn liefje in de steek liet. Dat leidde tot een drama: Berry's vriendin kon het niet verkroppen en pleegde zelfmoord. Marceau krijgt bezoek van Orcier, Dubost en Quiring uit de Franse hoofdstad. Ze zijn allemaal verliefd op haar, maar ze blijft Berry trouw. Deze sterft door een terroristische kogel als hij bij de klaagmuur is. Regisseur Arcady brengt in deze love-story de boodschap 'heb uw naasten lief', zeker als dat vredelievende arabieren zijn. Helaas is de situatie in het Midden-Oosten veel ingewikkelder. Goed spel, maar een dun verhaaltje; het scenario is van Daniel Saint-Hamont en regisseur Arcady. Het camerawerk is van Robert Alazraki. Opgenomen op locatie in Israël en geproduceerd met participatie van de Franse privézender TF1.

credits

Regie:
Alexandre Arcady
Cast:
Sophie Marceau, Richard Berry, Frédéderic Quiring, Gérard Darman, Emmanuelle Riva, Fabien Orcier, Niels Dubost, Jean-Claude de Goros
Scenario:
Daniel Saint-Hamont
Camera:
Robert Alazraki
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1991
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Pour Sacha (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer