Frankrijk 1988. Misdaad van Claude Chabrol. Met o.a. Jean Poiret, Roger Dumas, Catherine Rouvel, Stéphane Audran en Mario David.

VPRO Cinema

In het Franse provincienest Chinon worden kort na elkaar een drietal vrouwen van onbestemde leeftijd vermoord. Duidelijk het werk van een maniak, want bij ieder lijk vindt men een zwarte slak. Commissaris David die moeite heeft met de voortgang van het onderzoek, krijgt hulp van Poiret, een inspecteur met Interpolervaring. Deze laatste is een keurige, grijze heer met humor, levenswijsheid en een onconventionele stijl van werken. Gelukkig voor David, dat hij goed kan opschieten met Poiret. Samen ontrafelen zij het moordmysterie, dat verweven zit in lokale intriges, waarvoor je de plaatselijke verhoudingen moet kunnen doorzien, wil je het kunnen oplossen. Dankzij het ironiserende scenario, de vaardige regie van Chabrol, die de clichés op een schitterende wijze uitbuit en het heerlijke spel van Poiret is de film een genoegen om naar te kijken.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Jean Poiret, Roger Dumas, Catherine Rouvel, Stéphane Audran, Mario David
Jaar:
1988
Alt. titels:
Dossiers de l'inspecteur Lavardin : L'escargot noir, Les, Escargot noir, L', Inspektor Lavardin - Das Geheimnis der schwarzen Schnecke
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Satire, Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen