Frankrijk 1993. Komedie van Jean-Loup Hubert. Met o.a. Antoine Hubert, Olivia Muñoz, Thérèse Liotard, Jean-François Stévenin en Ludmila Mikaël.

VPRO Cinema

In 1963 is Antoine Hervy (Antoine Hubert) veertien; hij op een na de oudste in een gezin van vier. Zijn vader is dikwijls afwezig. De school interesseert hem geen barst. Hij bevindt zich in zijn eigen droomwereldje en geniet ervan alsof zijn kindertijd nog niet voorbij is. Hij zou op de elektrische gitaar willen leren spelen zoals Hank Marvin of Bruce Welch van The Shadows. De dag dat hij de jonge Olivia Marchand (Mu[KA6]noz) ontmoet, verandert zijn leven grondig. Na de kindertijd behandeld te hebben in LE GRAND CHEMIN (1987) en APR[KA2]ES LA GUERRE (1989) analyseert regisseur/scenarioschrijver Hubert nu de puberteit van zijn hoofdpersonage (telkens gespeeld door zijn eigen zoon Antoine). Het werd een poëtische studie van het opgroeien en het ontdekken van de liefde. Niets is opgeschroefd, maar elke situatie is natuurlijk en hartverwarmend vertolkt. Het scenario van regisseur Hubert zit geheid in elkaar. Het camerawerk is van Claude Lecomte. De soundtrack bestaat voornamelijk uit hits van beginjaren 1960. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Jean-Loup Hubert
Cast:
Antoine Hubert, Olivia Muñoz, Thérèse Liotard, Jean-François Stévenin, Ludmila Mikaël, Erick Desmarestz, Renaud Ménager, Julien Hubert, Pauline Hubert, Romane Bohringer, Patrick Catalifo, Lucienne Troka, Agathe Dupuis, Maxime Mansion, Jules Zingg, Julien Courbey
Camera:
Claude Lecomte
Muziek:
André Dassary, Franz Schubert
Jaar:
1993
Genres:
Komedie, Romantiek, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Tienerfilm, Tragikomedie, Romantisch drama, Volwassen worden
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

À cause d'elle (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken