Race to Freedom: The Underground Railroad

1994, Don McBrearty, 91 minuten

Canada 1994. Drama van Don McBrearty. Met o.a. Janet Bailey, Courtney B. Vance, Dawnn Lewis, Alfre Woodard en James Blendick.

VPRO Cinema

Het verhaal speelt in 1850, als de dan net van kracht geworden Fugitive Slave Act de mogelijkheid biedt om weggelopen slaven ook in de 'vrije' noordelijke staten te vangen en terug te sturen naar hun eigenaar. Ze moeten dus nu nog verder vluchten, tot in Canada. De film draait om kolonel Fairling (Blendick), eigenaar van Joe en zijn achttienjarige zus Sarah (Bailey), die met Thomas (Vance) wil trouwen. Thomas maakt plannen om te vluchten en wil dat Sarah met hem meegaat. McBrearty's regie is subtiel en het scenario geeft een goed en indringend beeld van wat mensen beweegt zulke verschrikkelijke risico's te nemen in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Hoewel de personages fictief zijn, bestond de Underground Railroad wel degelijk.

credits

Regie:
Don McBrearty
Cast:
Janet Bailey, Courtney B. Vance, Dawnn Lewis, Alfre Woodard, James Blendick, Glynn Turman, Tim Reid, Falconer Abraham, Michael Riley, Ron White, Roy Lewis, Ron Small, Susan Hogan, Tom Butler, Nigel Bennett
Scenario:
Peter Mohan
Muziek:
Christopher Dedrick
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Televisiefilm, Racisme, Slavernij
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

Reageer