Duitsland 1995. Komedie van Christoph Eichhorn. Met o.a. Götz George, Constanze Engelbrecht, Roland Renner, Dieter Montag en Michael Gwisdeck.

VPRO Cinema

Souteneur George kent sensatiejournalist Gwisdek. Zij ontmoeten Gwisdek`s collega Engelbrecht in een restaurant, die getrouwd is met saaie arts Renner. George is onder de indruk van Engelbrecht. Hij belooft Gwisdek DM 100.000 als hij een ontmoeting met haar arrangeert zodat hij met haar tussen de lakens kan duiken; bovendien krijgt Engelbrecht ook nog eens DM 100.000 van hem. Gwisdeck bedenkt een serie reportages over seks en stelt voor dat Engelbrecht die moet gaan schrijven. Hij geeft haar de raad te beginnen met een interview met pooier George. De list slaagt en George betaalt de niets vermoedende Engelbrecht na de nacht de honderdduizend. Aanvankelijk weigert zij het geld, maar kan het tenslotte gebruiken voor een nieuw medisch apparaat in de praktijk van haar man. Onderwijl schrijft zij de serie artikelen die een groot succes zijn bij de lezers. George helpt haar en van het een komt het ander. Vrolijke klucht, vlot bewerkt voor de tv; de 56-jarige G[KA3]otz is lekker ordinair, wellicht wat oud voor zijn rol, maar de 43-jarige Engelbrecht zit goed in haar (naakte) huid. Naar de gelijknamige roman van Evelyn Holst, die ook het scenario schreef.

credits

Regie:
Christoph Eichhorn
Cast:
Götz George, Constanze Engelbrecht, Roland Renner, Dieter Montag, Michael Gwisdeck, Jessika Kismalla, Ute Lübosch, Sona MacDonald, Werner Eichhorn, Barbara Morawiecz, Dagmar Biener, Christine Büchegger, Carola Regnier, Hermann Lause
Schrijver:
Evelyn Holst
Jaar:
1995
Alt. titels:
Mann auf der Bettkante, Der
Genres:
Komedie, Erotiek
Trefwoorden:
Seksfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Mann auf der Bettkante (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken