Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Canada 1992. Thriller van Eddy Matalon. Met o.a. Anthony Higgins, Leslie Hope, F. Murray Abraham, Michael Ironside en Andréa Ferréol.

VPRO Cinema

Bankemploy[KA1]e Higgins houdt van strips en met de handgemaakt elektrisch speelgoed. Zijn lijvige vrouw Ferreol probeert hem voortdurend onder de plak te houden. Higgins wil scheiden, maar Ferreol niet. Dan besluit hij haar koud te maken, op een idee gebracht door een stripverhaaltje. Om zich een alibi te verschaffen zoekt hij een niet bestaande cli[KA3]ent van de bank op, genaamd Zargo. Inspecteur Ironside betwijfelt of Ferreol wel het slachtoffer is geworden van een inbraak, want hij vindt dat Higgins te veel is opgeleefd door zijn nieuwe, zeer aantrekkelijke relatie met Hope. Plotseling duikt Zargo (Abraham) op! Spitse, onderhoudende zwarte komedie, die vooral liefhebbers van goedlachse supsensefilms zal boeien. Komt zeer goed tot zijn recht op het kleine scherm. Leuk gespeeld; naar het boek van Angus Hall Qualthrough, dat door Dominique Roulet en medeproducent Eddy Matalon tot een effectief scenario werd bewerkt. Hughues De Kaeck stond achter de camera en Alain Rivard voorzag de film van Dolby-geluid.

credits

Regie:
Eddy Matalon
Cast:
Anthony Higgins, Leslie Hope, F. Murray Abraham, Michael Ironside, Andréa Ferréol, Aron Tager, Kathleen Fee, Ian Finlay, Terry Haig
Camera:
Hughues De Kaeck
Muziek:
Jean Musy
Jaar:
1992
Genres:
Thriller, Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Sweet Killing (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken