Alicia en el pueblo de Maravillas

1991, Daniel Diaz-Torres, 93 minuten

Cuba 1991. Drama van Daniel Diaz-Torres. Met o.a. Thais Valdes, Reinaldo Miravalles, Alberto Pujols, Carlos Cruz en Raul Pomares.

VPRO Cinema

Valdes, die in de film Alice heet, is een jonge bureaucrate, die belast is met toneelzaken. Ze wordt naar de stad Maravillas (hetgeen wonderen betekent) gestuurd. Ze komt daar veel wonderlijke zaken tegen, die in het hotel al een aanvang nemen. Als ze het badkamerkastje opent, kijkt zij in de naburige kamer waar een man zich staat te scheren. Een zwerm kakkerlakken daalt 's nachts neer, slangen krioelen temidden van kamelen, apen en andere dieren door de stad. Er bevindt zich een sanatorium, dat bevolkt wordt door afgedankte ambtenaren, die zich ooit asociaal gedroegen. Een bizarre film, die is bedoeld als een allegorie met kritiek op de Cubaanse maatschappij. Vlot van tempo met zo nu en dan een hele aardige kwinkslag, die het voor de geïnteresserden algauw de moeite waard maakt ernaar te gaan kijken. Het scenario is van een collectief dat zich Nos-y-otros noemt, waaraan ook regisseur Diaz-Torres meeschreef. De titel is vrijwel het enige wat de film gemeen heeft met Alice in Wonderland van Lewis Caroll. Het camerawerk is van Raul Perez Ureta.

credits

Regie:
Daniel Diaz-Torres
Cast:
Thais Valdes, Reinaldo Miravalles, Alberto Pujols, Carlos Cruz, Raul Pomares, Alina Rodriguez, Jorge Martinez, Enrique Molina
Camera:
Raul Perez Ureta
Muziek:
Frank Delgado
Jaar:
1991
Genres:
Drama, Fantasy
Trefwoorden:
Sociaal drama, Fantasy, Satire
Landen:
Cuba


op televisie
0 uitzendingen

Reageer