The Young Indiana Jones Chronicles: Young Indiana Jones and the Hollywood Follies

1994, Michael Schultz, 110 minuten

Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Michael Schultz. Met o.a. Sean Patrick Flanery, Allison Smith, Dana Gladstone, Bill Cusack en Julia Campbell.

VPRO Cinema

De eerste van vier tv-films over de jonge Indiana Jones (Flanery). Om geld voor zijn studie bij elkaar te krijgen, vertrekt Indy naar Hollywood, waar hij een baan krijgt als assistent van een studiobaas. Het verhaal speelt rond 1920, en Indy moet ervoor zorgen dat de extravagante regisseur Erich von Stroheim (Gladstone) zijn nieuwste filmepos op tijd aflevert en binnen het budget blijft. Diverse beroemdheden uit die tijd figureren in de film, waaronder Irving Thalberg (Cusack) en John Ford (Caffrey). Scenarioschrijvers Jonathan Hales en Matthew Jacobs zorgen voor een interessant verhaal met geloofwaardige personages. De cast levert een lofwaardige prestatie, waar regisseur Schultz niet bij achterblijft. Toch valt de film in zijn geheel tegen. Misschien wordt het tijd dat de jonge Indy met pensioen gaat.

credits

Regie:
Michael Schultz
Cast:
Sean Patrick Flanery, Allison Smith, Dana Gladstone, Bill Cusack, Julia Campbell, Stephen Caffrey, David Margulies, Peter Dennis, Luigi Amodeo, Elizabeth Anne Smith, Tegan West, Mary Van Arsdel
Jaar:
1994
Alt. titels:
Young Indiana Jones Chronicles: Young Indiana Jones and the Hollywood Follies, The, Hollywood Follies, The
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten


Reageer