Verenigde Staten 1994. Drama van Chuck Bowman. Met o.a. Joan Van Ark, Stephen Macht, Brooke Langton, Daniel Hugh Kelly en Tom Kurlander.

VPRO Cinema

Een kwetsbare, gekwelde en gedesillusioneerde huissloof en werkende vrouw gaat met hoofdpijn en rugklachten naar haar incompetente huisarts. Die vertelt haar dat ze lichamelijk in orde is en raadt haar aan dokter Allen (Kelly) te raadplegen, de charismatische therapeut die het Sunshine Institute leidt, waar cli[KA3]enten worden onderworpen aan hypnose en andere twijfelachtige behandelingen. De vrouw, Nora (Van Ark), raakt onder Allens invloed en gaat hem zien als haar geestelijke leider. Echtgenoot Harry (Macht) en dochter Kim (Langton) mogen Allen niet en verdenken hem ervan Nora te manipuleren en geld af te troggelen. Ze roepen de hulp in van sektebestrijder Jacoby (Kurlander). De acteurs doen het niet slecht, maar Dan Levine's scenario getuigt van een karige medische en psychologische kennis. Bowman's regie is goed en het camerawerk van David Geddes is een plus. Ook bekend als CULT RESCUE.

credits

Regie:
Chuck Bowman
Cast:
Joan Van Ark, Stephen Macht, Brooke Langton, Daniel Hugh Kelly, Tom Kurlander, Michele Goodger, Lossen Chambers, Matt Walker, Kevin McNulty, James Bell
Scenario:
Dan Levine
Productie:
Michelle Maxwell MacLaren
Camera:
David Geddes
Muziek:
Laura Karpman
Montage:
Barbara Pokras
Jaar:
1994
Alt. titels:
Mother's Deception, A, Cult Rescue, Frau unter Hypnose, Eine, Cult rescue, Waar gebeurd: Cult rescue
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Docudrama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen