Jackson Browne: Going Home

1994, Janice Engel, 90 minuten

Verenigde Staten 1994. Musical van Janice Engel. Met o.a. Jackson Browne, Valerie Carter, Luis Conte, Mark Goldenberg en Mauricio Lewak.

VPRO Cinema

Deze in Los Angeles opgenomen concertfilm volgt het spoor naar de roots van zanger/componist Jackson Browne, die even welbespraakt als bescheiden is als het gaat om de reden van zijn succes. Het concert richt zich vooral op zijn pogingen sociale veranderingen teweeg te brengen, waarbij hij wordt gesteund door milieu-activiste Bonnie Raitt, die een gastoptreden verzorgt. Don Henley prijst Brownes invloed op de Eagles, en David Crosby en Graham Nash zijn even lovend. De kracht van de show ligt echter in het live-optreden, met de beste songs uit Browne's repertoire. Hoogtepunten zijn 'Lives in the Balance', samen met Crosby en Nash, en de zinderende finale van 'Running On Empty', zijn populairste song. Regisseur Engel koos precies de juiste ingrediënten voor een uitmuntende concertfilm.

credits

Regie:
Janice Engel
Cast:
Jackson Browne, Valerie Carter, Luis Conte, Mark Goldenberg, Mauricio Lewak, Kevin McCormick, Scott Thurston, Jeff Young, David Crosby, Don Henley, Graham Nash, Bonnie Raitt
Muziek:
Jackson Browne, David Crosby, Graham Nash
Jaar:
1994
Genres:
Musical, Muziek
Trefwoorden:
Showfilm, Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Jackson Browne: Going Home (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer