Persuasion by Jane Austen

1994, Roger Michell, 101 minuten

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1994. Drama van Roger Michell. Met o.a. Amanda Root, Susan Fleetwood, Corin Redgrave, Fiona Shaw en John Woodvine.

VPRO Cinema

De deftige Anne Elliot (Root) laat zich be[KA3]invloeden om een naar haar hand dingende jonge marine-offcier Frederick Wentworth (Hinds) hooghartig af te wijzen. Als de jaren verstrijken, raakt haar familie aan de rand van de afgrond. Zo zeer zelfs dat zij hun kapitale herenhuis moeten verhuren en 'downstairs' moeten gaan wonen. Onderwijl gaat het met de officier voor de wind: hij wordt bevorderd tot kapitein ter zee en raakt gefortuneerd. Als hij terugkeert, ontdekt hij dat het zijn familie is die het huis heeft gehuurd van de ouders van Anne. Ondanks de vernedering lijkt niets meer de afgebroken romance in de weg te staan... Prachtig gespeeld tv-drama dat in de Britse high-society speelt. Gesitueerd rond 1814. Het scenario is van Nick Dear die daarvoor de laatste, posthuum verschenen roman van Jane Austen uit 1818 bewerkte. Dialogen van J. Halbwachs. Meervoudig bekroond. Het camerawerk is van John Daly. Stereo.

credits

Regie:
Roger Michell
Cast:
Amanda Root, Susan Fleetwood, Corin Redgrave, Fiona Shaw, John Woodvine, Diana Rigg, Samuel West, Simon Russell Beale, Phoebe Nicholls, Emma Roberts, Sophie Thompson, Judy Cornwell, Victoria Hamilton, Bill McCabe, Ciarán Hinds
Scenario:
Nick Dear, Nick Dear
Productie:
Fiona Finlay, George Faber, Rebecca Eaton, Margot Hayhoe, Fiona Finlay
Camera:
John Daly
Muziek:
Jeremy Sams
Montage:
Kate Evans
Jaar:
1994
Alt. titels:
Jane Austen's Persuasion, Persuasion, Screen two: Peggy Sue
Genres:
Drama, Historische film, Komedie
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Melodrama, Salon-drama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Persuasion by Jane Austen (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer