Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Canada 1994. Actiefilm van John Eyres. Met o.a. Frank Zagarino, Bryan Genesse, Beth Toussaint, Danny Hill en Danny Keogh.

VPRO Cinema

Simpel, maar zeer effectief filmpje over een blonde cyborg genaamd Android (Zagarino), die samen met zijn trawanten een geprivatiseerde kern-basis overvalt, die op de nominatie staat ontmanteld te worden, en hem bezet. Ze dreigen een gevreesd vernietingswapen in te zetten om Washington DC te verwoesten. De op de basis aanwezige onderhoudstechnicus Genesse en wetenschapster Toussaint met haar zoon geven de terroristen tegengas en blijken uiteindelijk slimmer. Lekker gefilmd en gemonteerd werkje dat genrefans beslist niet teleurstelt. Nick Davis schreef het scenario en John Cianetti maakte er nog een aantal toevoegingen voor. Het camerawerk is van Alan M. Trow. Deze prent is het vervolg op MONOLITH uit 1991 van Britse regisseur Eyres, dat hij eveneens met Geoff Griffith produceerde. In dit verband is de officiële alternatieve titel NIGHT SIEGE.

credits

Regie:
John Eyres
Cast:
Frank Zagarino, Bryan Genesse, Beth Toussaint, Danny Hill, Danny Keogh, Paul Koslo, Meg Foster, Martin Kove, Frank Zangarino
Scenario:
Nick Davis
Camera:
Alan M. Trow
Muziek:
Steve Edwards
Jaar:
1994
Alt. titels:
Shadow Chaser II, Night Siege, Shadow Chaser: you live or you die!, You live or you die!, Shadow chaser: You live or you die!
Genres:
Actiefilm, Sciencefiction, Misdaad
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Project Shadow Chaser II (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken