At'zije cirkus!

1975, Oldřich Lipský, 90 minuten

Servië en Montenegro/SU 1975. Familiefilm van Oldřich Lipský. Met o.a. Jevjeni Leonov, Jiří Sovák, Iva Janžurova, Alexandr Lenkov en Marie Drahokupilova.

VPRO Cinema

De dochter van de circusdirecteur is verliefd op een kellner, die debuteert als jongleur. De secretaris van de directeur heeft echter een oogje op het kittige meisje en als hij wordt afgewezen, saboteert hij uit jaloezie het optreden van de aspirant-jongleur door de borden aan elkaar te lijmen. Er gebeurt verder een hele reeks van clowneske dingen: de directeur komt in de koelmachine terecht die het water moet bevriezen voor de kunstschaats(t)ers, maar die vallen in het zwembad; een professor wil een olifant laten zingen en een goochelaar probeert mensen in de lucht op te laten gaan. In feite is deze film niet meer dan een aaneenschakeling van zaken die voor- en achter de coulissen van een cirkus gebeuren. Tot op zekere hoogte onschuldig en ouderwets vermaak voor jong en oud. Het scenario voor dit kunststukje is van Milos Macurek, Jakov Kostshukovski, Oldrich Lipski en Moris Slobodski. Achter de camera stond Jaroslav Kucera.

credits

Regie:
Oldřich Lipský
Cast:
Jevjeni Leonov, Jiří Sovák, Iva Janžurova, Alexandr Lenkov, Marie Drahokupilova, Zdenek Dite, Natascha Warlesh, Leonid Kuravshov
Camera:
Jaroslav Kucera
Muziek:
Vlastimil Hála
Jaar:
1975
Alt. titels:
Cirkus v cirkuse
Genres:
Familiefilm, Animatie
Trefwoorden:
Circus, Jeugdfilm, Tekenfilm, Familiefilm
Landen:
Servië en Montenegro, SU


op televisie
0 uitzendingen

At'zije cirkus! (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer