Solotyje Roga

1971, Aleksandr Rou, 83 minuten

SU 1971. Familiefilm van Aleksandr Rou en W. Makarow. Met o.a. Georgi Milljar, A. Smirnov, R. Rjasanova, Wolodja Below en Ira Tschigrinova.

VPRO Cinema

Twee meisjes trekken een verboden gedeelte van een bos in om paddestoelen te plukken. Het is bevolkt met trollen en heksen. Wanneer de meisjes met een volle mand huiswaarts willen keren, houdt het magische woud hen tegen. Een heks verschijnt en de meisjes proberen haar te negeren, wat niet lukt. Ze worden veranderd in jonge hindes die tot het einde van hun dagen in het bos moeten blijven. Hun moeder gaat hen zoeken. Sprookjesfilm die voor de allerjongsten wel wat angstaanjagend in beeld werd gebracht met enkele uitstekende speciale effecten. Volwassenen zullen het verhaal echter wat naïef en zeker te voorspelbaar vinden. Lew Potjomkin en Alexander Rou schreven het scenario. Indrukwekkende fotografie van J. Djakonov en W. Okunjew. Scope.

credits

Regie:
Aleksandr Rou, W. Makarow
Cast:
Georgi Milljar, A. Smirnov, R. Rjasanova, Wolodja Below, Ira Tschigrinova, Lena Tschigrinova, J. Chartschenko, I. Baida, A. Gorbatshov, M. Pugovkin, W. Altaiskaja
Muziek:
A. Filippenko
Jaar:
1971
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
SU


op televisie
0 uitzendingen

Solotyje Roga (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer