Schön muß man sein

1951, Akos von Ratony, 96 minuten

Duitsland 1951. Muziek van Akos von Ratony. Met o.a. Sonja Ziemann, Willy Fritsch, Hardy Krüger, Rudolf Platte en Hans Richter.

VPRO Cinema

Ziemann speelt het brutale revuesterretje Maria Schippe dat bij de repetities voor de nieuwe operette van producent Enrico Zwickel (Platte) brutaal opmerkt dat diva Rose de Lila (Ondra) valse noten aanslaat. Hoewel ze geen ongelijk heeft, eist hoofdrol Ondra dat koorzangeresje Ziemann ontslagen wordt. Platte`s hoofd staat daar helemaal niet naar, want vader en zoon Holunder (Fritsch/Krüger) hebben de arrangementen nog niet klaar en de show moet de volgende dag in première. Weinig opwindende film over de verwikkelingen achter de schermen van een operette. Nodeloos om op te merken dat Ziemann over het juiste 'talent' beschikt om de show te redden, terwijl de jonge Krüger verliefd op haar wordt. De muziek is van Michael Jary, die in de film het rolletje van 'kapellmeister' van het operette-orkest speelt. Het scenario is van Dr. Gustav Kampendonk, die assistentie kreeg van Kurt Schwabach en Fritz von Woedtke. Het camerawerk werd verzorgd door Willy Winterstein.

credits

Regie:
Akos von Ratony
Cast:
Sonja Ziemann, Willy Fritsch, Hardy Krüger, Rudolf Platte, Hans Richter, Ursula Herking, Wolfgang Neuss, Anny Ondra, Marina Ried, Willy Maertens, Carl Voscherau, Joseph Offenbach
Muziek:
Michael Jary
Jaar:
1951
Genres:
Muziek
Trefwoorden:
Revuefilm, Opera/operette
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Schön muß man sein (1951) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer