Verenigde Staten 1957. Misdaad van Alfred Hitchcock. Met o.a. E.G. Marshall, Nancy Kelly, Richard Long, Tom Pittman en Harry Dean Stanton.

VPRO Cinema

Horlogemaker Paul Steppe (Marshall) vermoedt dat zijn vrouw, Fran (Kelly), hem bedriegt. Enkele kleine details sterken hem in zijn vermoeden en hij besluit haar en haar minnaar uit de weg te ruimen met een tijdbom. Paul heeft ontdekt dat zijn rivaal altijd om vier uur in zijn huis is. Hij stelt de bom in de kelder op dat tijdstip af. Enkele inbrekers sturen zijn plan echter danig in de war. Hitchcock op zijn best in een verhaal dat de zenuwen door je keel doen gieren. Door Marshall off-screen zijn gedachten te laten uitspreken, zit je tegen het einde op het puntje van je stoel. Schitterend scenario van Francis Cockrell naar een verhaal van Cornell Woodrich. John L. Russell was fotograaf. De enige film in de tv-reeks Suspicion uit 1957, die Hitchcock zelf regisseerde. Ingeleid door Dennis O'Keefe.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
E.G. Marshall, Nancy Kelly, Richard Long, Tom Pittman, Harry Dean Stanton, Charles Seel, Jesslyn Fax, Vernon Rich, Juney Ellis, Brian Corcoran, Chuck Webster, Richard Lang, David Armstrong
Muziek:
Stanley Wilson
Schrijver:
Cornell Woodrich
Jaar:
1957
Alt. titels:
Alfred Hitchcock Presents: Four O'Clock, Four O'Clock
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen