Pumaens datter

1994, Ȧsa Faringer, 85 minuten

Zwitserland/Denemarken 1994. Drama van Ȧsa Faringer en Ulf Hultberg. Met o.a. Angela Cruz, Gerardo Taracena, Alfonso Lopez S., Dolores Heredia en Elpidia Carrillo.

VPRO Cinema

Politieke vluchtelinge Cruz verlaat een Mexicaans vluchtelingenkamp waar ze na een bloedbad heengevlucht was om Guatemala weer binnen te glippen in de hoop met haar broer Taracena herenigd te worden. Dat is een hachelijk avontuur, want de bewoners worden al dertig jaar door een grimmige dictatuur geknecht. Taracena had zich indertijd aangesloten bij Indiaanse guerrilla`s. De film gaat uitgebreid over Cruz` zoektocht, waarbij zij begeleid wordt door een goede geest, de poema uit de titel. Een wat trage film, niet geheel vrij van Lutheraanse bedillerigheid naar de roman van Monica Zak die zich liet inspireren door de wederwaardigheden Nobelprijswinnares Rigoberta Menchu Tum. Het scenario is van Bob Foss, waaraan beide regisseurs meeschreven. Het camerawerk was in handen van Dirk Bruel. De bezetting betaat v.n.l. uit amateurs. Het dialoog in de film is in het Spaans (met ondertiteling in het Engels) en niet Zweeds of Deens zoals de titel zou doen vermoeden. Voorzien van Dolby-geluid.

credits

Regie:
Ȧsa Faringer, Ulf Hultberg
Cast:
Angela Cruz, Gerardo Taracena, Alfonso Lopez S., Dolores Heredia, Elpidia Carrillo, Nora Aguirre, Damian Zavala, Jose Pedrero
Scenario:
Bob Foss
Muziek:
Jacob Groth
Schrijver:
Monica Zak
Jaar:
1994
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Zwitserland, Denemarken


op televisie
0 uitzendingen

Pumaens datter (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer