Canada 1991. Familiefilm van Michael Scott. Met o.a. Nicholas Shields, Evan Adams, Michelle St. John, Gordon Tootoosis en Cedric Smith.

VPRO Cinema

De zeventien-jarige Jamie (Shields) ontdekt samen met zijn beste vriend Awasis (Adams), een Cree-Indiaan, in het Noorden van Canada een Viking-graf. Tegen de wil van zijn vriend neemt hij een speerpunt mee. Connolloy (Smith) een hebzuchtige amateur- archeoloog, die meer boef dan expert is, krijgt lucht van de geschiedenis en geeft zich uit voor een Inpecteur der Domeinen en weet met zoete praat Jamie over te halen hem naar de vindplaats te voeren. Onderweg krijgt de jongen door dat hij niet met een overheidsambtenaar, maar met een oplichter te maken heeft. Ondertussen komt de banvloek van de Viking los in de vorm van een gevaarlijke wolf, die het op grafschenners gemunt heeft. Gelukkig volgen Awasis en zijn zuster op gepaste afstand Jamie en Connolly. Spannende film voor het jonge volkje, die tegelijkertijd iets op kunnen steken over de ontdekking van het Amerikaanse continent lang voordat Columbus er met de reputatie vandoor ging.

credits

Regie:
Michael Scott
Cast:
Nicholas Shields, Evan Adams, Michelle St. John, Gordon Tootoosis, Cedric Smith, Jay Brazeau, Wayne Robson, Marianne Jones, Nicolas Shields
Jaar:
1991
Alt. titels:
Das Geheimnis des Wikingergrabes
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Curse of the Viking Grave (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken