Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Robert Hartford-Davis. Met o.a. John Turner, Heather Sears, Ann Lynn, Peter Arne en Raymond Huntley.

VPRO Cinema

Na de zelfmoord van zijn vrouw, hertrouwt een Engelse baron. Als hij met de kersverse bruid naar zijn landgoed terugkeert, merkt hij een vijandige houding van de dorpelingen. Bovendien wordt hij beschuldigd van misdaden, die tijdens zijn afwezigheid gebeurd zijn. Er vinden verder nog een aantal vreemde zaken plaats, waardoor de baron in spoken gaat geloven. Als zijn schoonvader opgehangen wordt aangetroffen, begint zijn (tweede) vrouw te twijfelen en gelooft zij dat haar man, de baron, een moordenaar is. Er blijkt een rationele verklaring te zijn en de boze genius achter al dit onheil wordt in de finale ontmaskerd. Aardige, typisch Brits, gothic griezelverhaal met een scenario van Donald en Derek Ford. De goedverzorgde fotografie is van Peter Newbrook. Gesitueerd rond 1750. Ook bekend als ESTATE OF INSANITY.

credits

Regie:
Robert Hartford-Davis
Cast:
John Turner, Heather Sears, Ann Lynn, Peter Arne, Raymond Huntley, Annette Whiteley, Joseph Tomelty, Patrick Throughton, Norman Bird, Charles Housten
Scenario:
Donald Ford, Derek Ford
Productie:
Tony Tenser, Michael Klinger, Robert Hartford-Davis
Camera:
Peter Newbrook
Muziek:
Robert Richards
Montage:
Alastair McIntyre
Jaar:
1964
Alt. titels:
Black Torment, The, Estate of Insanity, Estate of insanity
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Black Torment (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken