Oostenrijk/Duitsland 1993. Misdaad van Werner Masten. Met o.a. Jürgen Prochnow, Jürgen Holtz, Philippe Clay, Cecile Pallas en David Martin.

VPRO Cinema

In een afgelegen dorpje van de Zwitsterse Jura dat alleen via een tunnel met de buitenwereld is verbonden, wordt Sebastian, de zoon van een boer (Clay), met een doorgesneden keel aangetroffen. Iedereen staat voor een raadsel. Kort daarop verschijnt er een vreemdeling, Brenner (Prochnow), van wie men aanneemt dat hij voor de wintersport is gekomen. In werkelijkheid is hij een politieman uit de federale hoofdstad, die de zaak moet onderzoeken. Aanvankelijk stuit Brenner op nog meer lijken en op de totale zwijgzaamheid van de dorpelingen, die hij wil ondervragen totdat Teresa (Pallas), de zuster van Sebastian, die een verstandshuwelijk was aangegaan met de plaatselijke koddebeier, gaat praten. Sfeervolle misdaadfilm van TATORT- regisseur Masten, die gelijk ogen gooide naar een bioscoop- release en productiegelden kreeg van de tweede Duitse omroep ZDF en de Frans-Duitse omroep ARTE. Stijgt echter niet boven een gemiddelde tv-film uit. Het scenario is van Felix Mitterer, die in het genre zeer bedreven is en met veel ironie het dorpsleven beschrijft. Het camerawerk is van Piotr Sobocinski; het is technisch volmaakt.

credits

Regie:
Werner Masten
Cast:
Jürgen Prochnow, Jürgen Holtz, Philippe Clay, Cecile Pallas, David Martin, Tilo Prückner, Reiner Heise, Günther Holtz, Wolf-Dietrich Sprenger, Cécile Pallas
Scenario:
Felix Mitterer
Muziek:
Klaus Doldinger
Jaar:
1993
Alt. titels:
Wildnis, Die
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Satire
Landen:
Oostenrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Wildnis (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken