Verenigde Staten 1986. Fantasy van Kevin Reynolds. Met o.a. Charles Durning, Mary Betten, Ebbe Roe Smith, Wil Shriner en John Roselius.

VPRO Cinema

Op een nacht wordt Durning uit zijn slaap gehaald door een fel licht. Een vliegtuig is neergestort op zijn huis en de lichamen van de slachtoffers liggen overal verspreid. Op dat moment ontwaakt hij uit een nachtmerrie. Hij heeft het vreemde voorgevoel dat dit niet zomaar een droom was en hij begeeft zich naar de luchthaven waar niemand hem gelooft, ook al herkent hij de mensen en het vliegtuig uit zijn droom. Meeslepend verteld en voorzien van een huiveringwekkende, onverwachte climax. Durning draagt de hele film moeiteloos. Goed opgebouwd scenario van Stu Krieger, naar een verhaal van Steven Spielberg. Robert Stevens stond achter de camera.

credits

Regie:
Kevin Reynolds
Cast:
Charles Durning, Mary Betten, Ebbe Roe Smith, Wil Shriner, John Roselius, Jennie Sadler, Lance Nichols, Richard Burns, Gregory Wagrowski, Joel Lawrence, Eve Smith, Tim Russ, Wade Mayer, Rosemarie Castellano, Erinn Canavan
Scenario:
Stu Krieger
Camera:
Robert Stevens
Muziek:
Brad Fiedel
Schrijver:
Steven Spielberg
Jaar:
1986
Alt. titels:
You Gotta Believe Me
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen