Die Verwandlung der Welt in Musik

1993, Werner Herzog, 90 minuten

Frankrijk/Duitsland 1993. Documentaire van Werner Herzog. Met o.a. Wolfgang Wagner, Yoshi Yamamoto, Placido Domingo, James Levine en Daniel Barenboim.

VPRO Cinema

Door zijn debuut als operaregisseur in Bayreuth met zijn enscenering van Lohengrin raakte Herzog zo in de ban van de Bayreuther Festspiele dat hij het niet kon nalaten er een documentaire over te draaien. Op zijn eigen individualistische manier loopt hij door de coulissen waar zich voor hem een nieuw universum opent. Hij brengt beelden van repetities van o.a. Parsifal met Domingo, De vliegende Hollander, onder muzikale leiding van Sinopoli, Tristan en Isolde, waarvoor de kostuums ontworpen werden door Yamamoto en natuurlijk van zijn eigen Lohengrin. Het observerende oog van een cineast in de somptueuze wereld van de opera, met gesprekken en getuigenissen van de grootste namen van het ogenblik. Een boeiend document dat geen enkele liefhebber mag missen.

credits

Regie:
Werner Herzog
Cast:
Wolfgang Wagner, Yoshi Yamamoto, Placido Domingo, James Levine, Daniel Barenboim, Heiner Müller, Dieter Dorn, Giuseppe Sinopoli
Jaar:
1993
Alt. titels:
Verwandlung der Welt in Musik, Die, Métamorphose du monde en musique, La
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Opera/operette
Landen:
Frankrijk, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer