Spanje 1993. Komedie van Pedro Carvajal. Met o.a. Ángela Molina, Monica Molina, Dorotea Barcena, Joaquim de Almeida en Ana Alvarez.

VPRO Cinema

Spanje, herfst 1948. De jonge Angela Molina ontsnapt uit het klooster waar zij door haar autoritaire vader naartoe gestuurd was. Ze gaat naar haar moeder Monica, die teruggetrokken leeft nadat ze ontdekt heeft dat haar man een affaire had met haar zuster. Zij is uit ellende van de rotsen gesprongen. Vijftien jaar zijn voorbijgegaan en moeder en dochter wonen weer bij elkaar. Ze worden geplaagd door de geest van de overleden tante. Monica en Angela besluiten om zich, samen met het spook, te wreken op de man die hun leven zo verpest heeft. Een dramatische komedie die wemelt van bijgeloof en Gallische tradities. Moeder en dochter Molina leveren bewijs van een sterke persoonlijkheid in deze bevreemdende, maar beklijvende prent, geschreven door Carvajal. Voor de fotografie tekende Totes Trenas.

credits

Regie:
Pedro Carvajal
Cast:
Ángela Molina, Monica Molina, Dorotea Barcena, Joaquim de Almeida, Ana Alvarez, José Conde-Cid, Maria Pujalte, Manuel Lorenzo, Rosa Alvarez
Scenario:
Carvajal
Muziek:
Manuel Balboa
Jaar:
1993
Alt. titels:
Baile de las animas, El
Genres:
Komedie, Horror
Trefwoorden:
Tragikomedie, Spoken & geesten
Landen:
Spanje

op televisie
0 uitzendingen

El baile de las animas (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken