Les cinq dernières minutes : Deuil à Cognac

1995, Jean-Jacques Kahn, 100 minuten

Frankrijk 1995. Misdaad van Jean-Jacques Kahn. Met o.a. Pierre Santini, Pierre Hoden, Nicole Courcel, François Chaumette en Philippe Morier-Genoud.

VPRO Cinema

Commissaris Massard (Santini) wil eens een rustig avondje doorbrengen met een goede vriend die burgemeester van Cognac is. Zoals dat meestal gaat met politiemannen in hun vrije tijd, maakt een telefoontje een einde aan de voorgenomen rust. De eigenaar van de cognac-kelders van Vayrac is vermoord. Het is algemeen bekend dat het slachtoffer en keldermeester die zijn stiefvader opvolgde, steeds weigerde om de wijngaarden aan de bekende cognac-huizen te verkopen. Dat zou een motief kunnen zijn, maar verder staat commissaris Massard voor een raadsel. Een ontspannende policier waarin niets sensationeel gebeurt, maar die toch doorlopend blijft boeien met een interessante intrige, met de nodige onverwachte wendingen. Het scenario werd geschreven door France Bourgeois, Laurence Fructus en Pierre Pauquet. Fotografie is van Serge Palatsi. Om van te genieten bij een goed glas cognac.

credits

Regie:
Jean-Jacques Kahn
Cast:
Pierre Santini, Pierre Hoden, Nicole Courcel, François Chaumette, Philippe Morier-Genoud, Stéphane Hillel, Gwenola De Luze, Catherine Erhardy, Rémy Roubakha, Pierre Vielhescaze, Alain Floret, Antoine Herbez, Rosine Young, Stéphane Perrin
Scenario:
France Bourgeois
Camera:
Serge Palatsi
Muziek:
Jean-Marie Sénia
Jaar:
1995
Alt. titels:
Cinq dernières minutes : Deuil à Cognac, Les, Deuil à Cognac
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer