Halal a sekely vizben

1993, Imre Gyöngyössy, 103 minuten

Oostenrijk/Duitsland/Hongarije 1993. Thriller van Imre Gyöngyössy en Barna Kabay. Met o.a. Anna Romantowska, Jan Englert, Michael Marwitz, Pavel Delag en Daniele Legler.

VPRO Cinema

Hongaars chemicus Tibor (Marwitz) ontdekt in 1987 een samenstelling waarmee hij strijdgassen kan neutraliseren. De Russen hebben het nog voor het zeggen en de KGB wil koste wat het kost de formule in bezit krijgen. De niets vermoedende Tibor kan goed opschieten met zijn baas Dobos (Englert), maar deze is in werkelijkheid een knecht van de sovjets. Als Dobos de geheime formule niet kan los peuteren, probeert de KGB Tibor`s vrouw Maria (Romantowska) onder druk te zetten, maar zij trapt er niet in. Tibor wordt dood aangetroffen op de bodem van het Balaton meer. Zelfmoord heet dat officieel. Maria stuurt haar zoon Peter (Delag) naar Amerika om aan een conservatorium muziek te studeren. Als Delag een gevierd pianist is, gaat hij graven in het verleden van zijn vader, maar ook hem overkomt een ongeluk al zijn de Russen allang geen heer en meester meer in Oost-Europa. Wat een spannende film met veel actie had kunnen worden, is uitgemond in een oppervlakkige film met teveel dialoog. Jammer, want de hoofdrollen zijn niet slecht en de regisseur heeft in het verleden heel behoorlijk werk afgeleverd. Katalin Petenyi en regisseur Gy[KA11]ongy[KA11]ossy schreven het scenario. Peter Jankura stond achter de camera.

credits

Regie:
Imre Gyöngyössy, Barna Kabay
Cast:
Anna Romantowska, Jan Englert, Michael Marwitz, Pavel Delag, Daniele Legler, Katerzyna Walter-Sakowich, Geza Kaszas, Ivan Darvas, Karolina Roszinszka, Ferenc Zenthe
Camera:
Peter Jankura
Muziek:
Zoltan B. Biro
Jaar:
1993
Alt. titels:
Tod im seichten Wasser
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Oostenrijk, Duitsland, Hongarije


op televisie
0 uitzendingen

Halal a sekely vizben (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer