Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van John Woods. Met o.a. Amanda Burton, Kevin McNally, Michael Legge, Michelle Fairley en James Ellis.

VPRO Cinema

In Belfast gesitueerd en gefilmd drama dat speelt ten tijde van terreur door de IRA en de Protestanten met katholieke werkster Burton in de hoofdrol. Zij is twaalf jaar na de moord op haar man nog steeds niet over zijn dood heen. Zij was getuige van zijn wrede terechtstelling. Ondanks de wapenstilstand die rond 1994 intrad vindt zij geen gemoedsrust. Zij denkt (terecht) dat de moordenaar weer op vrije voeten is. Haar tienerzoon Legge die door wraak verteerd wordt, loopt zwaar het risico te boek te komen te staan als jeugdig delinquent. Moeder en zoon ontmoeten de knappe, charismatische McNally, een toegewijde predikant die een boksclubje runt. Deze wordt door schuldgevoelens die met zijn eigen verleden te maken hebben, verscheurd. Is hij soms de moordenaar van Burton's echtgenoot en Legge's vader? Via de ervaringen van dit trio, opgetekend in scenariovorm door Graham Reid, wordt in dit diepe drama orderzocht waarom het voor bepaalde mensen simpelweg onmogelijk is te vergeten en te vergeven wat er in die woelige tijden gebeurde. Indrukwekkend spel van slonzig uitziende Burton met een sterke Londonderry- tongval. Gebaseerd op min of meer waar gebeurde feiten toegespitst op het fenomeen van gewezen loyalistische terroristen die zich in de gevangenis bekeren tot protestantse herboren christenen die via een evangelische missie vergiffenis voor hun daden nastreven.

credits

Regie:
John Woods
Cast:
Amanda Burton, Kevin McNally, Michael Legge, Michelle Fairley, James Ellis, Margaret D'Arcy, Cara Kelly, Gavin Kennedy, Derek Halligan, Marc O'Shea, Tim Loane, Gerard Crossan, Andrew Roddy, David Calvert, Trevor Moore, Catherine Brennan, Catherine Higgins
Jaar:
1996
Alt. titels:
Precious Blood, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Precious Blood (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken