Duitsland 1993. Mysterie van Werner Masten. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Lutz Reichert, Peter Lohmeyer en Werner Tietze.

VPRO Cinema

Lohmeyer, in de rol van vereenzaamde vrachtwagen-chauffeur Brandner, verdient wat bij door illegaal Turkse Koerden over de grens te smokkelen. Wanneer een verstekeling onderweg aan een hartaanval sterft, zijn de gevolgen nauwelijks te overzien. Het leidt tot een bloedig treffen tussen Messud (Kutlucan), de rechterhand van de opdrachtgever Hattk[KA3]amper (Tietze), en de chauffeur Brandner. Messud dreigt er zelfs mee Brandner`s dochter te ontvoeren. En, jawel, de volgende dag is het zes-jarige meisje verdwenen. Gelukkig wordt zij teruggevonden door Hauptkommissar St[KA3]over (Krug) die zich met de zaak, waarin ook Koerden en Turken met elkaar in de clinch gaan, bezighoudt. Keurig geregisseerd door Masten (die ook het draaiboek schreef met Dieter Hirschberg, naar een idee van Asta Scheib). Camerawerk van Lothar Elias Stickelbrucks.

credits

Regie:
Werner Masten
Cast:
Manfred Krug, Charles Brauer, Lutz Reichert, Peter Lohmeyer, Werner Tietze, Hussi Kutlucan, Wolf-Dietrich Sprenger, Suavi Eren, Zarit Zeki Sahin
Camera:
Lothar Elias Stickelbrucks
Schrijver:
Asta Scheib)
Jaar:
1993
Alt. titels:
Amoklauf
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Amoklauf (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken