Duitsland 1995. Mysterie van Diethard Klante. Met o.a. Frank Giering, Peter Lohmeyer, Renate Krößner, Stefan Kowalski en Peter Fitz.

VPRO Cinema

In een stadje in Thüringen in de voormalige DDR wordt een asielzoeker doodgeslagen door drie extreem-rechtse militanten. De daders worden aangehouden en komen voor het gerecht. Om indruk te maken op de aanvoerder van het trio, Kowalski, legt Giering die graag een gewaardeerd lid van zijn neo-nazistische organisatie wil worden, een ontlastenende getuigenis af die vrijspraak tot gevolg heeft. Politieman Lohmeyer die een oogje op Giering's moeder heeft, neemt de jongen onder handen. De film probeert de vraag te beantwoorden waarom iemand neo-nazistische idealen nastreeft. Het blijkt echter niet om ideologie te gaan, maar doodeenvoudig om eenzaamheid en vriendschap. Deze problemen lossen zich op als je bij een groep hoort. De jonge acteurs leveren goed werk en het scenario van regisseur Klante zit boeiend in elkaar. Franz Rath was verantwoordelijk voor de fotografie. Stereo.

credits

Regie:
Diethard Klante
Cast:
Frank Giering, Peter Lohmeyer, Renate Krößner, Stefan Kowalski, Peter Fitz, Matthias Manz, Stefan Kolosko, Thomas Werrlich, Sven Riemann, Ralf Bockholdt, Suzanne Geyer
Scenario:
Diethard Klante
Camera:
Franz Rath
Muziek:
Uli Harmssen
Jaar:
1995
Alt. titels:
Verräter, Der
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Verräter (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken