Star Trek Deep Space Nine (24): Invasive Procedures

1993, Les Landau, 45 minuten

Verenigde Staten 1993. Sciencefiction van Les Landau. Met o.a. Avery Brooks, Nana Visitor, Rene Auberjonois, Terry Farrell en Armin Shimerman.

VPRO Cinema

In verband met een plasmastorm is heel DS9 ontruimd. Slechts een kleine groep onder leiding van Sisko (Brooks) is achtergebleven om ervoor te zorgen dat alles heel blijft. Een schip met problemen dokt aan. Twee klingonen (Russ en Rankin) en de Trill Vorad (Glover) met z`n vriendin Mereel (Gallagher) blijken aan boord te zijn. Het station wordt bezet en Vorad wil de symbiont van Dax (Farrell). Na heel wat psychisch en lichamelijk geweld verhuist de symbiont van Dax naar Vorad en weer terug. Deze volkomen overbodige aflevering (Nr. 24) valt alleen te verteren door de mooie beelen van het station in de plasmastorm. Het verhaal is volkomen onrealistisch en er is niets wat erg lang in het geheugen zal blijven hangen. Het scenario is van John Whelpley en Robert Hewitt Wolfe naar het boek van Whelpley. Het camerawerk is van Joe Chess.

credits

Regie:
Les Landau
Cast:
Avery Brooks, Nana Visitor, Rene Auberjonois, Terry Farrell, Armin Shimerman, Siddig El Fadil, Colm Meaney, Cirroc Lofton, John Glover, Megan Gallagher, Tim Russ, Steve Rankin
Scenario:
John Whelpley
Camera:
Joe Chess
Muziek:
Dennis McCarthy
Schrijver:
Whelpley
Jaar:
1993
Alt. titels:
ST:DS9: Invasive Procedures, Invasive Procedures
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer