La rusna pearsa

1992, Dino Simonett, 76 minuten

Zwitserland/Italië/Duitsland 1992. Historische film van Dino Simonett. Met o.a. Gian Battista von Tscharner, Claudia Carigiet, Tonia Zindel, Lena Carigiet en Aldo Cantieni.

VPRO Cinema

In de nacht dat Simonett terugkeert naar zijn bergdorp sterft zijn vader, de dorpspastoor. Zonder dralen neemt Simonett zijn functie over, wat hem in conflict brengt met de plaatselijke tiran, von Tscharner. Volgens hem is Simonett een godslasteraar, wiens tong uitgesneden moet worden. Voor zijn dochter, Zindel, liggen de zaken anders, zij wil zijn hart winnen en ze aarzelt niet om hiervoor naar heidense middelen te grijpen, nl. een taart met een liefdesdrank. Een soort Don Camillo/Peppone in een geïsoleerd dorp in een onbepaalde tijd in het verleden. Het scenario van Simonett zit boordevol symboliek wat het volgen van zijn bevreemdende allegorie niet steeds eenvoudig maakt. De personages zijn ruw, maar sommigen hebben een weke inborst. Felix von Muralt stond in voor de fotografie. Ook bekend als DAS VERLORENE LOCH.

credits

Regie:
Dino Simonett
Cast:
Gian Battista von Tscharner, Claudia Carigiet, Tonia Zindel, Lena Carigiet, Aldo Cantieni, Dino Simonett, Michali Stathis, Nina Nicca, Jakob Joggi Gemperli, Tani Dolf, Domenig Michael, Christ-Kasper Dolf, Julius Cardosi, Flurin Melchior
Camera:
Felix von Muralt
Muziek:
Alex Kirschner
Jaar:
1992
Alt. titels:
Rusna pearsa, La, Verlorene Loch, Das
Genres:
Historische film, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Zwitserland, Italië, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

La rusna pearsa (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer