Showgirls

1995, Paul Verhoeven, 131 minuten

Verenigde Staten/Frankrijk 1995. Musical van Paul Verhoeven. Met o.a. Elizabeth Berkley, Kyle MacLachlan, Gina Gershon, Gina Ravera en Robert Davi.

VPRO Cinema

In de beste slechte film van de jaren negentig draait het allemaal om de tergend domme blondine Nomi en haar moeizame weg naar roem als topless showgirl in de Stardust te Las Vegas. Een weg die is bezaaid met ranzige mannetjes, hitsige lesbo's en rijst met groenten. Maar liefst 40 miljoen dollar werd geïnvesteerd in wat uiteindelijk niet veel meer blijkt dan de banale onaniefantasie van schrijver Eszterhas met wie Verhoeven ook Basic Instinct maakte. In de VS was een hoop te doen over de hoeveelheid bloot maar wie erotiek verwacht, komt bedrogen uit. Het enige prikkelende is het tenenkrommende acteren van de plastisch gemanipuleerde Berkley die als een manische marionet over het scherm stuitert.

credits

Regie:
Paul Verhoeven
Cast:
Elizabeth Berkley, Kyle MacLachlan, Gina Gershon, Gina Ravera, Robert Davi, Glenn Plummer, Alan Rachins, Lin Tucci, Michelle Johnston, Bobbie Phillips
Scenario:
Joe Eszterhas
Productie:
Alan Marshall, Charles Evans
Camera:
Jost Vacano
Muziek:
David A. Stewart
Jaar:
1995
Genres:
Musical, Drama, Erotiek
Trefwoorden:
Showfilm, Erotiek, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Showgirls (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer