Verenigde Staten 1937. Drama van George B. Seitz. Met o.a. Franchot Tone, Maureen O'Sullivan, Virginia Bruce, Leonard Penn en Cliff Edwards.

VPRO Cinema

Carey Wilson, Fredrick Stephani en Marlon Parsonnet schreven het scenario voor dit hartstochtelijke drama naar een verhaal dat Erich von Stroheim ooit optekende. Chrirug Allan Meighan (Tone) is verliefd op Claire Donahue (O`Sullivan), maar zij is aan een ander beloofd. Die ander is Tony Woolcott (Penn). Tony wordt verschrikkelijk ziek, wordt opgenomen in het ziekenhuis van Allan Meighan als hij afwezig is en sterft. Nu is Claire vrij, maar Allan is inmiddels getrouwd. Gaat hij scheiden? Klein, gepassioneerd damesdrama waarvan je tegenwoordig niet meer koud of warm wordt. De gangbare moraal van toen overheerst en bij een weerzien valt de film niet mee ondanks het behoorlijke spel, de doordachte dialoog en de vaardige regie. Het camerawerk is van John Seitz.

credits

Regie:
George B. Seitz
Cast:
Franchot Tone, Maureen O'Sullivan, Virginia Bruce, Leonard Penn, Cliff Edwards, Janet Beecher, Charley Grapewine, Helen Troy, Grace Ford, June Clayworth, Edward Norris, Anthony Nace, Hugh Marlowe
Scenario:
Marlon Parsonnet
Camera:
John F. Seitz
Muziek:
Dr. William Axt
Jaar:
1937
Alt. titels:
Der Arzt und die Frauen
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Between Two Women (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken