Frankrijk/België/Zwitserland 1993. Misdaad van Michel Sibra. Met o.a. Bruno Cremer, Jean-Claude Frissung, Eric Prat, Marc Duret en Denise Chalem.

VPRO Cinema

De directeur van een verouderde en niet erg rendabele koekjesfabriek wordt vermoord aangetroffen op zijn kamer in het pension van de familie Ivry. Commissaris Maigret (Cremer) wordt maar koeltjes ontvangen door Armand (Pajot), de broer van het slachtoffer. In het huis heerst een vreemde, haast irreële sfeer. Niemand houdt zich met het stoffelijke overschot bezig, iedereen houdt zijn mond en gedraagt zich verdacht defensief. Aanvankelijk wijst een en ander erop dat diefstal de oorzaak van de misdaad zou zijn. Maigret komt er uiteindelijk achter wie er belang bij had om een bijna failliete oude baas te bestelen. Naar het gelijknamige, niet eerder verfilmde boek van Georges Simenon uit 1959. Het scenario is van Christian Rullier, die ook de dialogen schreef en regisseur Sibra.

credits

Regie:
Michel Sibra
Cast:
Bruno Cremer, Jean-Claude Frissung, Eric Prat, Marc Duret, Denise Chalem, Olivier Pajot, Gisèle Casadesus, Alain Fromager, Jean-Luc Buquet, Pierre Baillot
Scenario:
Christian Rullier, Michel Sibra
Muziek:
Laurent Petitgirard
Schrijver:
Georges Simenon
Jaar:
1993
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Policier, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk, België, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen