Frankrijk 1984. Komedie van Marcel Jullian. Met o.a. Alexandra Gonin, Florence Giorgetti, Alexandre Sterling, Yolande Folliot en Henri Garcin.

VPRO Cinema

Flauwe klucht over prikkelende verwikkelingen binnen het Parijse gezin van een dokter (Garcin): de zestien-jarige dochter des huizes (Gonin) wordt tijdens de vakantieperiode verliefd op een jongen (Freiss) die bij de buren logeert, vader krijgt een nymfomane pati[KA3]ente in de spreekkamer, die door moeder (Folliot) de deur wordt uitgebonjoured. De afgewezen vrouw blijkt de echtgenote van de kersverse minister van gezondheid, een charmeur van de bovenste plank, die tijdens een diner moeder het hoofd op hol wil brengen. Thierry Le Luron speelt zichzelf en laat zijn imitatiekunstjes zien. Burgerlijke fatsoensmoraal en middelmaat zijn troef. Scenario van Marcel Dassault en regisseur Julian. Camerawerk van Henri Decae.

credits

Regie:
Marcel Jullian
Cast:
Alexandra Gonin, Florence Giorgetti, Alexandre Sterling, Yolande Folliot, Henri Garcin, Stéphane Freiss, Régis Musset, Chantal Nobel, Thierry Le Luron, Benoît Breuil
Scenario:
Marcel Dassault
Camera:
Henri Decaë
Muziek:
Jean-Jacques Debout
Jaar:
1984
Alt. titels:
Parents ne sont pas simples cette année, Les
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zedenkomedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen