L'absence

1992, Peter Handke, 105 minuten

Duitsland/Spanje/Frankrijk 1992. Drama van Peter Handke. Met o.a. Jeanne Moreau, Alex Descas, Bruno Ganz, Sophie Semin en Eustaquio Barjau.

VPRO Cinema

Vijf mensen zijn op de vlucht voor de dagelijkse sleur. Een oude schrijver (Barjau), zijn vrouw (Moreau), een speler (Ganz), een soldaat (Descas) en een jonge vrouw (Semin). Ze zwerven rond zonder doel. De handelingen worden uitsluitend gedragen door hun gesprekken, monologen en dromen. Een overambitieuze, literaire film. Voer voor snobs die alles slikken wat Handke hen voorschotelt. Voor gewone filmliefhebbers blijft er een hol, langdradig schouwspel over dat verdrinkt in bolle symboliek. Anderhalve ster waardering voor de cast die zich door het scenario van Handke zelf, dat op zijn roman uit 1987 is gebaseerd, heen worstelde zonder al te veel kleerscheuren op te lopen. Als bijkomende moeilijkheid wordt er afwisselend Frans, Duits en Spaans gesproken. Mooi camerawerk van Agnès Godard.

credits

Regie:
Peter Handke
Cast:
Jeanne Moreau, Alex Descas, Bruno Ganz, Sophie Semin, Eustaquio Barjau, Jenny Alpha, Arielle Dombasle, Pedro Freixa, Evgen Bavčar, Luc Bondy, Ze Branco, Sylvain Curial, Roger Salloch, Hervé Télémaque
Muziek:
Josep-Maria Bargadi
Jaar:
1992
Alt. titels:
Absence, L', Die Abwesenheit, Abwesenheit, Die
Genres:
Drama
Landen:
Duitsland, Spanje, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

L'absence (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer