Japan 1960. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Yusuke Kawazu, Miyuki Kuwano, Yoshiko Kuga, Fumio Watanabe en Shinji Tanaka.

VPRO Cinema

Makoto Shinjo (Kuwano) is een sexy meid die liftend van de middelbare school naar haar onderkomen gaat. Meestal vallen rijpere heren met auto`s voor haar prille charme. Als een van die bestuurders handtastelijk begint te worden en haar een hotel probeert binnen te slepen, wordt ze uit de nood gered door een jonge student, Kiyoshi Fuji (Kawazu) die de opdringerige man een paar stoten uitdeelt. Om verdere problemen te voorkomen biedt de man hen geld aan. Ze wordt Kiyoshi's minnares en als ze mot krijgt met haar zuster trekt ze bij Kiyoshi in. Zij weet niet dat Kiyoshi in greep staat van de onderwereld om zijn studie te financieren. Algauw laat zij zich als lokeend gebruiken om passerende automobilisten geld af te persen... Oshima, die bekend staat als de vader van de Japanse nouvelle vague, maakte op 27- jarige leeftijd een prachtige film over het failliet van de Japanse maatschappij na WO II en de uitzichtloze toekomst van de jeugd. Hoewel de tijd hem geen gelijk heeft gegeven wat zijn visie betreft, is een interessante en mooi gespeelde film ontstaan die tientallen jaren later nog steeds een boeiend tijdsdocument is. Scenario van regisseur Oshima en fraaie beelden van cameraman Takashi Kawamata.

credits

Regie:
Nagisa Ôshima
Cast:
Yusuke Kawazu, Miyuki Kuwano, Yoshiko Kuga, Fumio Watanabe, Shinji Tanaka, Shinjiro Matsuzaki, Toshiko Kobayashi, Jun Hamamura, Aki Morishima, Kobayashi Toshiko, Yosuke Hayashi, Tanaka Shinji, Miyuki Kuwanu
Scenario:
Nagisa Ôshima
Muziek:
Riichiro Manabe
Jaar:
1960
Alt. titels:
Naked Youth, Cruel Story of Youth
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Melodrama, Nouvelle Vague, Klassiekers
Landen:
Japan

op televisie
0 uitzendingen

Seishun zankoku monogatari (1960) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken