Bruder Esel - Mut zum Glück

1995, Stephan Meyer, 92 minuten

Duitsland 1995. Komedie van Stephan Meyer. Met o.a. Dieter Pfaff, Renate Krößner, Hans Lobitz, Miriam Horwitz en Anna Katharina von Berg.

VPRO Cinema

Series trekken en binden kijkers aan een omroep. Nieuwe series bedenken is een kunst, vooral als alle populaire genres zijn uitgekauwd en 1001 keer gedaan zijn. Deze pilootfilm met de menselijke (nee niet een domme!) broeder uit de titel in de hoofdrol mag in dit opzicht op zijn minst origineel genoemd worden. Het gaat over een Franciskaner monnik (de pafferige, goed gecaste Pfaff) die gewoon verliefd wordt, hoewel dat strijdig is met zijn roeping. Hij laat zijn lodderoog vallen op een alleenstaande moeder (Krößner) in nood die drie bloedjes van kindertjes heeft - wie zou daar nu niet voor vallen, vooral als je een warm hart hebt? Voor de rest is het dikke Duitse Sauerkraut-soap bedoeld als gezins-entertainment. Prosit! Eén pilot en dertien vervolgen. Scenario van Johannes Reben.

credits

Regie:
Stephan Meyer
Cast:
Dieter Pfaff, Renate Krößner, Hans Lobitz, Miriam Horwitz, Anna Katharina von Berg, Bilal Diallo, Ferdinand Dux, Herta Schwarz, Heinz Bennent
Scenario:
Johannes Reben
Jaar:
1995
Alt. titels:
Mut zum Glück
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Familiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer