Canada 1993. Komedie van John Greyson. Met o.a. Normand Fauteux, Dianne Heatherington, Richardo Keens-Douglas, Bernhard Behrens en Charlotte Boisjoli.

VPRO Cinema

Sir Richard Burton (Robinson) is een onsterfelijke, gecultiveerde 19e eeuwse wetenschapper. Hij is verbonden aan het Biologische Instituut van Toronto en moet al meer dan honderd jaar oud zijn. Hij krijgt opdracht om een speciale tentoonstelling te organiseren over besmettelijke ziekten. Als onderdeel van de expositie is er een video, waarop de eerste AIDS pati[KA3]ent (Zero dus!) wordt getoond aan het publiek die de bron van alle besmetting op het Noord-Amerikaanse continent geweest zou zijn. Achter deze video schuilt een geestverschijning (Fauteux), waarmee Sir Burton een gepassioneerde liefdesrelatie aanknoopt. Meewarige film doorspekt van de harde rockmuziek van Glenn Schellenberg met songs van regisseur Greyson, die ook het scenario schreef. Bedoeld voor een cultpubliek dat grotendeels bestaat uit homo's die willen rekenen met de hardnekkige mythe dat een steward van een luchtvaartmaatschappij AIDS naar Amerika gebracht zou hebben. Een muzikale komedie die gekweld wordt door zijn lage budget, maar heel vindingrijk is en een moeilijk onderwerp onderhoudend behandelt. Het videoclipachtige camerawerk is van Miroslaw Baszak.

credits

Regie:
John Greyson
Cast:
Normand Fauteux, Dianne Heatherington, Richardo Keens-Douglas, Bernhard Behrens, Charlotte Boisjoli, Maria Lukofsky, Michael Callen, Brenda Kamino, Ricardo Keens-Douglas
Scenario:
John Greyson
Productie:
Anna Stratton, Louise Garfield
Camera:
Miroslaw Baszak
Muziek:
John Greyson, Glenn Schellenberg
Geluid:
Urmas John Rosing
Montage:
Miume Jan
Jaar:
1993
Alt. titels:
Zero Patience
Genres:
Komedie, Muziek, Musical, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Popmuziek
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Zéro patience (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken