Nestor Burma court la poupée

1995, Joël Séria, 100 minuten

Zwitserland/Frankrijk 1995. Mysterie van Joël Séria. Met o.a. Guy Marchand, Pierre Tornade, Géraldine Cotte, Michel Fortin en Patrick Guillemin.

VPRO Cinema

In een Parijse balletschool wordt hard gerepeteerd voor de komende voorstelling. Lerares B[KA1]eatrice Morizot (Foliot) kent geen medelijden met haar leerlingen. Een van hen (Lass[KA2]egue) kan de druk niet langer aan en verlaat de les. Wanneer zij enkele dagen later nog steeds niet opduikt, maakt directrice Martine Chapavin (Borgo) zich zorgen. Daarom roept zij de hulp in van priv[KA1]edetective Nestor Burma (Marchand). Het spoor leidt naar de disco van Jean-Michel Jaunet (Chabot). Weer een aflevering naar het werk van de schrijver Léo Malet met een scenario van Victro Haim en Henri Helman. Af en toe mist aan deze aflevering de juiste samenhang. Enkele naakt-scènes zijn er aan de haren bijgesleept. De vertolkingen van Marchand en van zijn trouwe handlangers zijn sappig. Wordt soms uitgezonden in breedbeeld, Supervision.

credits

Regie:
Joël Séria
Cast:
Guy Marchand, Pierre Tornade, Géraldine Cotte, Michel Fortin, Patrick Guillemin, Yolande Foliot, Betty Bomonde, Marianne Borgo, Erick Chabot, Emmanuelle Lassègue
Jaar:
1995
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Zwitserland, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer